Adio taxelor de roaming în Uniunea Europeană!

Adio taxelor de roaming în Uniunea Europeană!

Inițiativa a fost luată în contextul în care Parlamentul European a aprobat un acord cu Consiliul UE privind prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor. Urmând principiul ”Roam like at home”, cetățenii Uniunii Europene vor putea de acum să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil atunci când călătoresc în alt stat UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein, la același cost ca și acasă.
Eliminarea tarifelor de roaming este o dovadă incontestabilă a faptului că Uniunea Europeană lucrează în beneficiul cetățenilor săi.
Aceasta este una dintre măsurile cu impact major asupra transporturilor și, mai ales, a turismului din Europa, având în vedere că, anual, milioane de turiști renunță să își folosească telefonul sau tableta de teama tarifelor mari. Fără aceste costuri suplimentare, cei aflați în vacanță sau într-o călătorie de lucru vor putea comunica liber, având totodată acces și la mai multă informație.
Următorul pas aflat în dezbatere la Bruxelles pentru consolidarea pieței unice se referă la costurile apelurilor intra-comunitare, adică orice apel efectuat în cadrul aceluiași stat sau către altul.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.