Renovarea locuintei

Renovarea locuintei cu polistiren extrudat 2 cm de la Maco Store.

Aquapanel exterior-643-71539Stiu ca acum, dupa ce a trecut iarna si a venit caldura, putin sunt cei care se mai gandesc la urmatoarea perioada cu ger, viscol si viitorele probleme cauzate de o noua iarna grea. Daca ma uit un pic in urma, pot spune ca iarna aceasta nu a fost un asa de grea. Intr-adevar au fost anumite perioade cand nu prea era recomandat sa iesi din casa la primele ore ale diminetii, din cauza gerului puternic si a vantului care accentua senzatia neplacuta de frig. Si, nici serile nu au fost toate la fel. Unele mai geroase, altele mai placute dar, una peste alta a fost, in opinia mea, o iarna acceptabila, cel putin in zona in care locuiesc si muncesc eu.

 

Daca fac o comparatie cu alti ani, cu iernile ce au fost in acei ani, as putea sa afirm ca iarna pe care am traversat-o a fost una destul de blanda. Este adevarat ca am vazut si eu la stirile de la tv. ca au fost zone, in special la munte, unde iarna a fost cu zapada multa, temperaturi foarte scazute, vant puternic, fapt ce nu e deloc placut pentru oamenii care locuiesc in acele zone. Dar, foarte multi din zonele respective sunt invatati cu asemenea ierni si s-au adaptat vremii.

Polistiren extrudat 2 cm pret sau polistiren extrudat 3 cm pret.

Acum, trecand peste conditiile meteo ale iernii, este foarte important ca locuinta noastra sa fie bine izolata. Fie ca locuim intr-un apartament al vreunui bloc, fie ca avem o casa cu curte, izolatia termica a locuintei cu polistiren extrudat 2 cm, polistiren extrudat 3 cm sau polistiren 10 cm, a devenit o necesitate. Nu este un lux, ci face parte din conditiile normale de viata ale omului. Exemple gasiti pe site-ul macostore.ro .
In fiecare an, gazele cu care ne incalzim locuinta se scumpesc si odata cu ele creste pretul si la lemne sau alte surse de incalzire. Pentru multi dintre noi, factura la incalzire, in perioada de iarna, devine un cosmar, de aceea orice modalitate de a scadea factura este binevenita si trebuie luata in considerare. Acesta este motivul pentru care eu, am hotarat ca in aceasta vara, sa imi izolez termic casa in care locuiesc cu polistiren de 10 cm. Chiar daca ea este construita din caramida si pierderile de caldura nu sunt foarte mari, ele sunt, iar investitia pe care o voi realiza, se va recupera prin reducerea semnificativa a facturi la gazele naturale, cu care imi incalzesc iarna, locuinta.
Dormitorul meu, are doi pereti in exterior si atunci cand gerul este puternic, se simte o diferenta fata de camerele care sunt mai putin expuse. In sufragerie spre exemplu, nu trebuie sa tin tot timpul caloriferul deschis la maxim, iar caldura se mentine destul de mult timp. Diferenta de temperatura dintre sufragerie si dormitor este una mare, dar prin izolarea termica cu polistiren 10 cm, aceasta nu va mai fi.

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.