Gheorghe Iancu: Curtea Constitutionala stabilește măsurile de rezolvare dar nu de anulare a actelor emise de guvern

Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional și fostul Avocat al Poporului, într-o intervenție la postul de stiri România Tv, a declarat că printr-o sesizare  a CSM-ului la Curtea Constituțională privind un conflict între autoritățile statului, nu se poate obține o anulare a Ordonanței de Urgență.

„Conflictul juridic de natură constituțională se declanșează, este sesizat de Curte, iar Curtea stabilește că este conflict. Atât, și că s-a produs un conflict între autorități.

Curtea stabilește și măsurile de rezolvare dar nu de anulare a actului. Președintele Klaus Iohannis este chitit pe o anumită problemă  și trebuie să o rezolve, din dispoziția cui nu știu. Din punctul de vedere al activității acesteia de a emite ordonanțe, Guvernul are competența. Că a făcut-o noaptea, că a făcut-o ziua, a făcut-o când a avut timp. De altfel, și tehnocrații au procedat la fel cu ordonanțele de urgență. Ei nu fac decât să aplice ce a spus Curtea Constituțională, nimic altceva. Tot CCR a stabilit și cu abuzul în serviciul, și cu plafonul sumei de bani”, a declarat Gheorghe Iancu pentr DC News.

PS. Asta asa ca multi au devenit la „ordinul pe unitate” JURISTI!

Un gând despre “Gheorghe Iancu: Curtea Constitutionala stabilește măsurile de rezolvare dar nu de anulare a actelor emise de guvern

  1. Asa e. Guvernul a procedat legal, in virtutea prerogativelor atribuite de Constitutie, cu respectarea deciziilor CCR. Dar, la fel de adevarat este ca Iohannus are o singura idee. Si fixa! Vrea puterea absoluta, chiar daca trece tara prin foc (la propriu!) si sabie!! Dupa modelul … stim noi cui! Deh, nu oricine e capabil sa-si schimbe ideile. Pentru asta ar avea nevoie de idei de schimb! Atribut exclusiv al milionarilor inteligentei!!

    Apreciat de 1 persoană

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.