Nu vreau la închisoare dar imi e frica ca mor in libertate.

„Nu vreau la închisoare dar imi e frica ca mor in libertate.”

Asa gandesc multi oameni care isi sacrifica viata pe altarul sigurantei iluzorii data de zona de confort in care au intrat constient sau inconstient. Stau in relatii care nu le aduc ceea ce-si doresc, au joburi pe care le fac din virtutea inertiei doar pentru ca le asigura un venit constant si functioneaza atat de mult pe pilot automat incat sunt doar spectatori absenti in propria lor viata.

Traiesc intr-o inchisoare care ii imbolnaveste psihic si fizic, sunt blazati si plictisiti, dar sunt dispusi sa plateasca acest pret pentru ca libertatea ii sperie. Ei asociaza inchisoarea in care traiesc cu supravietuirea si libertatea cu moartea. Cand de fapt, realitatea este exact pe dos. Colivia lor, chiar si aurita, nu face altceva decat sa le ucida bucuria de a trai si, de fapt, le ia viata. Pe cand libertatea inseamna eliberare – deschiderea aripilor si zborul catre visurile lor.

Sigur ca le este teama de libertate pentru ca traind in inchisoare nu si-au dezvoltat increderea in ei. Urmand intotdeauna caile cunoscute sau dictate de altii, nu au putut sa devina constienti de propria lor putere. Nu devenim puternici si increzatori in noi insine decat atunci cand ne asumam cu adevarat propria existenta si suntem dispusi sa depunem orice efort pentru a fi liberi si a trai in acord cu vocea interioara.

Nu te teme ca vei regreta ca ai plecat din inchisoare. Poate va fi greu la inceput cand vei face primii pasi, insa incet incet, daca nu alegi sa te refugiezi inapoi in „confort”, vei deveni din ce in ce mai puternic si mai increzator in tine. Cu fiecare obstacol depasit, cu fiecare reusita oricat de marunta, cu fiecare pas catre visurile tale, vei incepe sa simti ca iti apartii in sfarsit si vei incepe sa traiesti cu adevarat. Se va trezi in tine bucuria de a trai, vei accesa o forta de care nici nu erai constient ca exista in tine si nu vei mai accepta niciodata sa fii inlantuit – de gandurile tale, de oameni sau de situatii.

Nu mori in libertate, ci in libertate traiesti cu adevarat. Orice altceva este o tradare fata de sinele tau, un rol pe care il joci si care iti distruge viata.

sursa: Ursula Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.