Si eu am fost asa…

Cel mai important lucru pe care poate să îl facă un părinte bun este să se scuture de iluzia că se ocupă de creşterea unei versiuni în miniatură a lui însuşi. „Şi eu am fost aşa/are cu cine să semene/ aşa sunt şi eu, n-am ce face”.

Fiecare copil este un spirit cu identitate proprie peste care, de cele mai multe ori, se toarnă adultul, până acesta învață să renunțe la cine este el.

De aceea, cel mai inspirat pas este pasul înapoi, datul mai în spatele copilului, cât să fie loc pentru aflarea de sine a acestuia. Să separi cine eşti tu de cine e copilul tău este adevăratul act de iubire. Ei nu ne aparțin propriu-zis.

Când vom înțelege asta cu toată inima, vom înceta să luăm decizii sau să scoatem pe gură vorbe care dor, rupte din din agenda egoică, imatură şi neîmplinită a propriilor noastre spirite.

Mâine sunt la Sibiu, într-o comunitate mică de educatori şi părinți în căutare. Mulți aşteptă rețete de creştere şi certitudini. Eu sper din suflet să las mereu suficiente îndoieli, ca să fie timp şi şansă pentru inspirație.

sursa: Oana Moraru

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.