Asa se face. Asa trebuie

„Cel care se inconjoara de ignoranti, traieste in suferinta”.

Daca si-ar folosi ratiunea proprie, daca si-ar da voie sa isi asculte vocea interioara, multi oameni ar trai fara multe dintre problemele date de disfunctionalitatile din mentalul si modul de viata colectiv.

Insa, loialitatea fata de familie – chiar daca ei nu reprezinta modele de viata sau de reusita, presiunea si conformismul social, spiritul gregar le iau oamenilor liberul arbitru si ii determina sa traiasca la fel ca majoritatea din jurul lor.

„Asa se face”, „asa trebuie”, compromis, sacrificii, supunere s.a.m.d. care duc la aceleasi probleme si aceleasi scenarii de viata triste si impovarate de suferinta.

Sunt multi oameni care intuiesc adevarul si care isi dau seama ca multe credinte si conceptii de viata sunt gresite, insa nu isi dau voie sa isi asculte gandurile pentru ca cei din jurul lor sunt altfel. Decat sa se simta singur sau izolat, omul prefera sa se lase programat si sa urmeze „turma”.

Un lucru vreau sa constientizezi: daca ii urmezi pe cei din jurul tau, daca le adopti credintele, vei ajunge sa traiesti ca ei. Cu aceleasi suferinte si aceeasi apasare sufleteasca. Oare tu nu vezi ca credintele celor din jur le-au asigurat doar supravietuirea, nu si bucuria de a trai?

De ce sa asculti de mama ta cand iti vorbeste despre relatii, daca ai vazut ca ea a fost nefericita toata viata ei? Ce are ea sa te invete pe tine, daca nici ea nu a stiut sa faca mai bine pentru ea?
De ce asculti de prietenii tai care se plang de viata pe care o traiesc? Ce sfaturi ar putea ei sa iti ofere despre cum sa iti traiesti viata?
De ce le permiti celor din jur sa iti induca frica atunci cand tu le vorbesti de visurile tale?

Oamenii care sufera sunt oameni care se lasa incorsetati de credintele limitative pe care la randul lor le-au preluat de la altii. Daca si-ar deschide putin ochii si mintea, ar observa ca da… se poate trai si altfel. Dar ei prefera sa ignore orice contravine cu ceea ce stiu deja si cu ceea ce fac altii.

Insa tie iti lansez urmatoarea provocare: cum ar fi sa nu mai crezi nimic din ce iti spun altii, sa nu te mai lasi influentat de cei care nu sunt modele de viata pentru tine si sa crezi in adevarul tau propriu?

Fa ce vrei tu cu viata ta si arata-le si celor care traiesc in suferinta ca se poate si altfel. Sunt alaturi de tine!

sursa Ursula Sandner

Reclame

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.