Tensiunea diastolica cauze, simptome…

Tensiunea diastolica maresimptome tensiune diastolica

Tensiunea diastolica mare are ca principala cauza starea permanenta, a persoanei, de incordare. Aceasta duce inevitabil la o rigidizarea a vaselor de sange si astfel rezulta tensiunea de repaus („tensiunea diastolica marita”).

Tensiunea diastolica cauze

O principala cauza pentru tensiunea arteriala diastolica o reprezinta incordarea permanenta ( supra-responsabilizare). Trebuie sa realizezi anumite lucruri, fara sa-ti mai faci timp si pentru tine. Sa ai o perioada in care sa „traiesti fara griji”.

Alte cauze frecvente in declansarea acestei boli se afla: alcoolismul, stressul si anxietatea.

Ca mod de rezolvare ideal ar fi sa ne schimbam acest stil de viata, chiar daca pare greu de realizat. Unii recomanda anumite ceaiuri de plante (papadie, talpa gastei,  tinctura de muguri de paducel) care induc o stare de relaxare.

Eu, nu sunt un specialist in acest domeniu, dar din exemple de viata ale altora cred ca o tensiune arteriala diastolica marita se datoreza si unor probleme renale. Si, tot legat de experienta mea de viata, pot sa subliniez un fapt. In multe cazuri de tensiune arteriala diastolica marita, tensiunea masurata de doctor e mai mare ca de obicei, cauza fiind stresul de a fi consultat de un doctor. De aceea, recomandare mea, este ca aceia care au o tensiune diastolica mare, sa-si masoare, in mod repetat tensiunea. Urmatorul pas ar fi sa mergeti la un medic specialist cardiolog.

Tensiunea diastolica simptome

De obicei, nu se observa niciun fel de simptoma, pana la aparitia unor complicatii foarte grave. Totusi exista cazuri in care persoanele cu o tensiune arteriala diastolica prezinta cefalee sau sangerare nazala.

Stiul de viata

Principala recomandare pe care am intalnit-o este legata de stilul de viata. Reducerea consumuli de sare este una din recomandari. Scaderea in greutate este o alta recomandare. Acestea doua recomandari puse in practica, pot reduce cu 5 mmHg. In unele din cazuri, schimbarea stilui de viata, pot scuti persoana respectiva de tratamentul medicamentos.

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti parte de multa sanatate.

PS. Mergeti la un medic specialist daca aveti probleme de sanatate. El este persoana care va poate ajuta.

Un gând despre “Tensiunea diastolica cauze, simptome…

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.