Sfarsitul unei relatii.

Cand o relatie se incheie, sa accepti realitatea este mult mai sanatos decat sa suferi pentru ca iluziile tale nu s-au materializat.

Mare parte din suferinta pe care o simtim cand o relatie se incheie este data de imaginile mentale pe care le-am construit de unii singuri, de iluziile si sperantele nerealiste pe care ni le-am hranit in ciuda evidentelor, din orgoliul ranit si din egoismul care nu ne-a fost satisfacut.

Un om rational nu are nevoie de povesti si iluzii pentru a putea sa se bucure de viata. Ia lucrurile asa cum sunt, le accepta si nu-si creeaza suferinte inutile pentru ca realitatea este diferita de fanteziile din mintea sa.

Realitatea, daca stii sa te bucuri de ea exact asa cum este, nu are nevoie de inflorituri si fantasme. Iar atunci cand traiesti ancorat in realitate, asa cum este ea, o accepti fara sa iti doresti sa fie alta.

Astfel, traiesti cu ochii deschisi o relatie, ii simti etapele, imbunatatesti acolo unde se poate, insa daca ea se termina, accepti cu demnitate, inchizi capitolul si mergi mai departe. Traind in acest fel eviti multa suferinta inutila.

De la altii: sursa acestui articol, Ursula Sandner!

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.