Binele individual si cel comun nu se construiesc pe compromisuri

Daca tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu iti este bine tie. Daca cineva iti cere sa ii satisfaci nevoile, inseamna ca acea persoana nu este ok cu ea insasi si vrea sa obtina de la tine ceea ce nu-si asuma sa faca de una singura. In plus, omul care iti cere sa faci compromisuri nu te respecta, ci se pune pe sine si nevoile sale in prim plan – desconsiderare + egoism.

Nici omul care face compromisuri si nici cel care le cere nu este ok cu el insusi. Si nici nu va fi la fel atat timp cat va fi prins in acest schimb disfunctional in care unul da ceva ce nu si-ar dori sa dea, iar celalalt cere sa i se satisfaca nevoile egoiste. Amandoi vor fi mereu pe minus, chiar daca cel care primeste pe moment se va simti satisfacut. Insa golul sau interior nu va fi umplut in acest fel.

Un om care se pretuieste pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom si vertical nu le cere altora sa faca compromisuri pentru ca ii respecta pe altii in aceeasi masura in care se respecta pe sine.

Binele individual si cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori in care fiecare ofera ceea ce-si doreste sa dea si primeste ceea ce un altul este dispus sa ofere din prea-plinul sau.

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.