Banul si timpul tau sunt apreciate

Diminetile mele sunt amarui, dar inviorate, de la ceaiul verde pe care-l beau. „Extra strong, please”, il exasperez pe tinerelul de la ceainarie, care, intr-o dimineata, mi l-a facut asa concentrat ( asta dupa ce cu o zi in urma ii reprosasem ca mi l-a dat prea slab si diluat) incat, dupa ce l-am baut, am vomitat ( nu e o exagerare, chiar asa s-a intimplat). Probabil ca a pus toata tufa de frunze verzi in paharul meu din carton solid sau, pur si simplu, a vrut sa ma otraveasca. Am trecut cu vederea. Nu i-a iesit!

Ceea ce vreau sa spun este ca intr-o dimineata, in loc de ceai verde, mi s-a dat negru. Mi-am dat seama in metrou, deci nu am mai avut timp sa ma intorc chiar atunci sa-mi exprim nemultumirea. Dar la ora 16.00 cind am iesit de la serviciu, țuști la ceainarie m-am prezentat sa ma plang ca mi-a fost ruinat tabietul matinal.

Desi nu mai era acolo persoana care comisese greseala, mi-au acordat credit si mi-au dat un ceai verde pe gratis cu scuzele potrivite, spuse cu zambet, am bombanit in gand, atat.

Pauza mea de masa in timpul orelor de lucru este de o ora, deci e important sa mi se ia comanda la timp si sa nu intirzie sosirea ei. Intr-o zi, mi s-a adus mancarea cu 10 minute inainte de a mi se termina pauza cuvenita. Practic, nu am mestecat, ci am inghitit. Nu am fost deloc fericit. Proprietarul restaurantului si-a cerut scuze si mi-a zis ca a doua zi, imi va oferi drept recompensa o masa pe gratis, lucru care s-a adeverit, desigur. Si lista cu astfel de imperfectiuni si corectarea lor, ar putea fi mai lunga.

Aceste banale istorisiri despre cotidianul meu, imi confirma ca am ales sa traiesc intr-un loc in care individul simplu si de rind conteaza, ca atunci cand esti nemultumit ai dreptul sa o spui cu voce tare, dar pe ton politicos, ca banul si timpul tau sunt apreciate. Si toate aceste lucruri le-am invatat traind printre americani. Daca acum aproape a0 de ani, cand m-am mutat aici, mi s-ar fi dat un ceai gresit, cu siguranta, as fi tacut dezamagit, neavind curajul sa ripostez, desi sunt genul de om care nu sta intr-un loc daca nu-i place, care nu sta langa cineva daca nu e fericit.
Da, cadrul in care traiesti are importanta, te prelucreaza, te modeleaza…

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.