Varsta se citeste pe chip

De la o anumita varsta ceea ce este in interiorul unui om se citeste pe chipul sau expresia ochilor, dispunerea ridurilor, felul in care isi tine buzele s.a.m.d. sunt toti indicatori ai felului de a fi, al unei persoane.

Daca te uiti cu atentie sau daca stii la ce anume sa te uiti, vei vedea „culoarea” sufletului omului din fata ta. Nu te vei lasa captivat si indus in eroare de zambete false, de atitudini aparent binevoitoare si mieroase, dar care ascund cruzime, rautate sau agresivitate latenta. Nu vei mai crede nici atunci cand cineva iti spune „sunt foarte bine”, insa ochii sai spun altceva.

Sau… vei alege sa te iei dupa aparente pentru ca este mai usor pentru tine sa faci asta? Vei alege sa „cumperi” masca doar pentru ca te face sa te simti mai bine?

Oare asta vrei si tu de la ceilalti – sa nu-si doreasca sa vada dincolo de masca ta? Nu-i asa ca nu ti-ar placea ca altii sa auda ce gandesti sau sa stie cum esti tu de fapt?

Este o foarte mare lipsa de autenticitate in relatiile dintre oameni si chiar a omului fata de sine insusi. Ne mintim pe noi insine si ii mintim si pe ceilalti, pentru ca de multe ori credem ca acceptarea adevarului despre noi insine ne-ar durea foarte tare.

Motivele pentru ca (ne) mintim sunt multiple si variate:
– am fost invatati sa „pozam” in fata altora pentru ca sa obtinem anumite avantaje – adica ii manipulam ca sa ne satisfaca dorintele si nevoile egoiste
– nu vrem sa parem vulnerabili sau din contra, vrem sa parem victime neajutorate ca sa primim atentia si sustinerea celor din jur
– ne place sa traim intr-o iluzie, intr-o poveste pe care sa ne-o tot repetam pana ajungem sa o credem si apoi ne straduim din rasputeri sa le-o „vindem” si altora s.a.m.d.

Insa, tot acest esafodaj pe care ne chinuim sa-l construim, poate sa se spulbere intr-o secunda. Daca cineva se uita cu atentie la tine poate sa vada ceea ce tu te straduiesti sa ascunzi cu atata grija. Poate te tradeaza un gest sau o micro-expresie faciala, poate ai o reactie care este in dezacord cu ceea ce spui ca esti, poate ca cel din fata ta iti simte, cu ajutorul intuitiei sale, inautenticitatea.

De ce te chinui sa investesti in masti si in autoamagire? Nu ar fi oare mai intelept sa-ti dai voie sa te vezi exact asa cum esti, sa te accepti si sa-ti asumi sa schimbi ceea ce nu-ti place la tine? De ce sa investesti energie in ceva atat de fragil si care de fapt iti dauneaza – la nivel de sanatate psihica, fizica si in relatiile tale interumane?

Da-ti voie sa fii sincer, in primul rand cu tine insuti si apoi cu ceilalti, devino persoana in care incerci sa pozezi si viata ta va fi mult mai senina si usoara. Nu vei mai trai cu teama ca vei fi descoperit, nu vei mai simti ca joci un rol in propria ta viata, nu vei mai fi apasat de atata minciuna cu care te inconjori…

Elibereaza-te, vindeca-te si reconstruieste-te – fa-ti acest cadou!

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.