Balet la Otopeni!

 

Regal extraordinar de balet la Otopeni!

ad597ec9-a8f8-40cb-bd1a-da752af2e639
Asociatia  Culturala SpectacolART, in parteneriat cu Teatrul de Balet Sibiu, au organizat, in data de 21.02.2016,  la Centrul Cultural “ION MANU’ – Otopeni, o seara extraordinara de balet.Spectacolul „Anotimpurile „ si „ Gala Internationala de Balet „ a reprezentat Romania la cea de a XXIV a editie a Festivalului Internattional de Balet din Siracusa- Italia, in decembrie 2015 fiind primit cu mult entuziasm de publicul italian.
Teatrul de Balet Sibiu a fost infiintat in anul 2008 si este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, institutie subordonata Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face sa fie o companie unica in felul sau in Romania.
  • A debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numarul lor creste constant, fiind alcatuit astazi din 38 de artisti. Acestia au o medie de varsta de 22 ani si provin din scoli, tari si continente diferite (Japonia, SUA, Noua Zeelanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Republica Dominicana,  Italia, Franta, Spania si Romania)
  • Reprezentatiile sunt sustinute pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor si includ atat balete din repertoriul clasic (Lacul Lebedelor, Don Quijote, Frumoasa din Padurea Adormita, Giselle, Spargatorul de nuci), creatii neoclasice si divertismente (Carmen, Romeo si Julieta) cat si lucrari moderne (Mandarinul miraculos, Trilogia Ionesco).
  • Teatrul de Balet Sibiu sustine anual proiecte de anvergura, cu participarea mai multor colective artistice si a efectuat deja, in scurta sa existenta, turnee in tara si in strainatate.

SPECTACOLART Bucuresti

Asociatia Culturala SPECTACOLART Bucuresti a luat fiinta in anul 2014 si are ca domeniu de activitate managementul artistic si planificarea turneelor artistice.
In prima parte a serii artistii Teatrului de Balet Sibiu au prezentat  baletul „Anotimpurile” pe muzica lui Antonio Vivaldi,  spectacol ce a avut premiera la Sibiu in data de 27.02.2013 , fiind prima productie coregrafica realizata de balerina si coregrafa neozeelandeza Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Costumele : Carmen Siminie. Light design: Radu Drusan
Programul a continuat, cu intercalari de Pas de deux-uri din nestematele valori ale baletului romantic si clasic, variatiuni romantice si clasice, dansuri de caracter si numere solistice sau in duet de coregrafii moderne si contemporane.
Durata spectacolului a fost de 2 ore cu o pauza de 15 minute, au asistat aproximativ 450 spectactori.
Partenerii proiectului: Teatrul de Balet Sibiu, Centrul Cultural Ion Manu- Otopeni, Asociatia ESCU si Plus Communication

2 gânduri despre “Balet la Otopeni!

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.