Trenul de mare viteza Bucuresti-Constanta

– După atâta frig și ceață , iar se-arată soarele ?
Cica chinezii încep construcția pentru trenul de mare viteza Bucuresti-Constanta , împreună cu grupul ‌industrial german Siemens.

Partea romana doreste ca linia feroviara rapida sa fie construita de la zero si nu refacuta cea existenta, deja modernizata cu fonduri UE. O alta conditie stipulata in document prevede ca si firme din Romania sa lucreze la aceste proiecte.La Beijing, printre subiectele de interes comun abordate s-au aflat si realizarea a încă trei proiecte importante, respectiv linia feroviara de mare viteza spre Constanta via Bucuresti, precum si construirea caii ferate care leaga nordul si sudul Romaniei, respectiv granita cu Republica Moldova, de granita cu Bulgaria, la Ruse.prioritara fiind realizarea unei linii feroviare de mare viteza de la granita cu Ungaria pana la Constanta, prin Bucuresti, avand un cost estimat de 11 miliarde euro. Proiectul care va lega Bucurestiul de Viena ar avea un impact major asupra cresterii numarului de pasageri pe calea ferata si ar permite circulatia trenurilor cu viteze de peste 300-350 km la ora.Costurile pentru realizarea unui astfel de tronson feroviar care să asigure o rulare de 350 km/h se ridică, potrivit datelor prezentate de specialiști la 20 de milioane UDS/ kilometru.China va exporta componente de trenuri de mare viteză în Europa.Constructorii chinezi CSR Corp şi CNR Corp, precum şi China Railway Group şi China Railway Construction Corp, vor intra de acum în competiţie pe piaţa mondială cu multinaţionale precum francezul Alstom, canadianul Bombardier şi germanul Siemens.China vinde piese pentru transportul feroviar de mare viteză, realizate prin propria tehnologie, conglomeratului industrial german Siemens .Mai mulţi producători renumiţi, printre care Siemens, ABB, AEG, Krauss-Maffei, Krupp şi Thyssen-Henschel, şi-au unit forţele pentru dezvoltarea trenurilor Intercity-Express, care au ajuns deja la a treia generaţie. Acestea operează regulat la viteze de 280 km/h, însă recordul a fost de 310 km/h. Principalul operator al trenurilor este Deutsche Bahn, iar acestea pot fi întâlnite în Germania, Olanda, Austria, Elveţia şi Danemarca. O călătorie de la Londra la Amsterdam cu acest tren durează aproape 4 ore.

Siemens este producătorul familiei Velaro de trenuri de mare viteză, din care fac parte mai multe modele care ajung la o viteză comercială de 320 km/h. Cel mai popular dintre ele este Eurostar e320, datorită faptului că traversează Eurotunelul, însă tocmai acest traseu a atras o acţiune în instanţă din partea Alstom, care a susţinut că viteza maximă a trenului este prea mare pentru siguranţa pasagerilor. În Germania şi Olanda există versiunile ICE 3 Class 403, ICE 3 Class 406 şi ICE 3 Class 407, două dintre ele fiind dezvoltate în parteneriat cu Bombardier.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.