Poti alege sa nu fi ipocrit

Cu toate ca ipocrizia este acceptata (si chiar promovata) in jurul tau, tu poti sa alegi sa nu fi ipocrit. Decat sa gandesti intr-un fel si sa vorbesti in altul, mai bine taci.

Cu toate ca rautatea si agresivitatea par sa le aduca unora rezultate, tu poti sa alegi sa nu participi la astfel de „jocuri”. Nu iti spun sa intorci si celalat obraz, ci sa fii ferm in a-ti stabili limite si granite cu aceste persoane. „Raul pe care nu-l ataci se autodistruge” – spunea cineva si mare dreptate are.

Cu toate ca unii isi ating obiectivele prin manipulare, minciuna, inducere in eroare, tu poti sa alegi sa nu fii ca ei. Fii atent la felul in care vorbesc si se comporta unii oameni, nu te lasa prins in capcanele lor, ramai treaz, rational si lucid. Pastreaza-ti demnitatea si verticalitatea, si cauta ca prin cinste si valoare sa iti indeplinesti visurile.

Cu toate ca ti se cere sa fii intr-un anume fel, sa porti masti, sa joci teatru, sa zambesti la comanda, tu alege sa ramai si sa fii tu insuti. Evident, nu-ti face cinste sa ai atitudini si comportamente disfunctionale, ci cauta sa fii ecologic, indiferent de ceea ce fac cei din jur.

Dupa cum vezi, sunt multe nonvalori in jurul nostru care sunt acceptate si chiar promovate. Nu te lasa influentat de ele, chiar daca iti imaginezi ca esti singurul „altfel”. Nu esti. Sunt deja multi oameni de valoare, evoluati si civilizati, care nu mai accepta compromisurile, fatarnicia si ipocrizia, nici la ei insisi si nici la cei din jur.

Alatura-te lor si „fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”!

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.