Deși temperaturile scad, numarul imigrantilor creste

Sute de mii de imigranți, mulți dintre ei sirieni care fug de război, au trecut deja în nordul Europei din Balcani, unde au ajuns din Turcia
Migranții au blocat traficul feroviar la granița Macedoniei în timp ce protestau împotriva deciziei autorităților macedonene de a lăsa să treacă frontiera cu Grecia numai oamenii veniți din Siria, Afganistan și Irak, relatează b1TV.

Totodată, câțiva dintre ei și-au cusut buzele cu sârmă, iar o persoană a declarat că intră în greva foameni înainte de a se așeza în fața liniilor formate de polițiștii macedoneni, potrivit Sky News. Întrebat unde vrea să meargă, un iranian în vârstă de 34 de ani pe nume Hamid, de profesie inginer: ”Către orice țară liberă din lume. Nu mă pot întoarce. Voi fi spânzurat”, a spus el. Sute de mii de imigranți, mulți dintre ei sirieni care fug de război, au trecut deja în nordul Europei din Balcani, unde au ajuns din Turcia. Mulți dintre ei au trecut prin Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia, deoarece se întreaptă către țările mai bogate ale Uniunii Europene, ca Germania și Suedia. Cu toate acestea, săptămâna trecută, Slovenia a declarat că acceptă trecerea celor care vin din Siria, Irak și Afganisan, iar toți ceilalți care vor fi clasificați ca ”migranți economici” vor fi trimiși înapoi. Această decizie a determinat autoritățile din Croația, Serbia și Macedonia – țări care fac parte din ”coridorul balcanic” prin care trec imigranții – să facă același lucru. De atunci, un număr tot mai mare de imigranți au rămas la granița Macedoniei, deși temperaturile continuă să scadă.

sursa: Cotidianul

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.