Becuri cu led pentru iluminat

Pentru ca suntem in mijlocul verii, luna iulie fiind una din acele in care se va amenajari in locuinte, mi-am zis ca un articol despre micile modificari care pot aduce mari reduceri in bugetul fiecaruia dintre noi, este binevenit. Atunci cand te apuci sa faci amenajari ale unei locuinte, cand te apropii de finalizarea lor ar trebui sa te gandesti si la iluminat. Sigur, mobila pe care o vei cumpara este importanta. Sigur, aparatele elctrocasnice sunt necesare. Dar, in opinia mea, ar trebui sa luam in calcul si corpurile care ne vor ilumina locuinta.

Sunt tehnologii noi, care duc la reducerea consumului. In aceasta categorie se inscriu si aceste becuri cu led pentru iluminat. Dupa ce finalizezi lucrarile din locuinta, o reducere a consumului poate contribui la amortizarea mai rapida a investitiei, printr-o factura mai mica la curentul electric.
Tenologiile noi, inventiile de ultima ora sunt prezente si pe piata romaneasca. Iluminatul cu led, este o inventie relativ nou, dar care a patruns rapid si in Romania. Becuri cu led pentru iluminat montate in locul celor aobisnuite vor scoate in evidenta respectiva camera.

Aparitia pe piata romaneasca a acestor becuri de iluminat eficientizeaza consumul, iar ca rezultat final, palpabil pentru consumator, se reflecta in factura lunara a consumului de curent electric. Factura scade semnificativ, si astfel bugetul alocat cheltuielilor cu utilitatile devine mai mic. Fiecare dintre noi ne dorim o scadere a cheltuielilor, de aceea consider util schimbarea becurilor normale cu becuri led. Daca exista posibilitate se poate inlocui, vechiul corp de iluminat cu unul noc care are becuri cu led, ca vorbeam la inceput de amenajarea locuintei.

Exista pe piata romaneasca corpuri cu becuri led care pot fi amplasate intr-o locuinta recent amenajata. Investitia nefiind una prea mare si, oricum se amortizeaza ulterior prin consumul scazut. Specialisti spun ca atunci cand folosesti aceasta tehnologie, consumul total scade pana la 80 la suta.

Pe site-ul celor de la Grentek, gasiti o gama variate de becuri cu led iluminat.Sunt de calitate si o durata de vaiata mai mare decat cele obisnuite, intre 40000 si 70000/ore de functionare, fata de cele aproximativ 750 de ore/functionare pe care le au cele normale.

Sunt multe magazine aparute, in ultima perioada, in online-ul romanesc, care au ca domeniu principal de activitatea comercializarea de corpuri pentru iluminat cu bec led si becuri led pentru iluminat. Personal cei de la Grntek mi-au atras atentia datorita calitati si a preturilor. Raportul fiind unul destul de vantajos pentru un cumparator. Iar, daca exista posibilitatea comenzii online, cu atat mai bine. Se scurteaza semnificativ timpul pe care l-ai petrece cautand in magazinele de prin oras. Si, timpul este un factor important in achizitia unui produs.

Asadar, prin folosirea iluminatului cu becurile led, varful performantei din acest domeniu se poate economisi destul de multi bani, si prin durata de viata, aproximativ 6 ani de folosinta. Ceea ce nu e deloc de neglijat, la o locuinta mare. De asemenea institutiile publice, scoli, gradinite, spitale, primarii, sali de spectacole, etc, pot face economii importante daca folosesc noua tehnologie.

 

Un gând despre “Becuri cu led pentru iluminat

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.