“Cărţile copilăriei pe bicicletă”

11209630_10152723554630563_7397631411102122197_n

Ieri, 2 Mai, pe o vreme mohorata, a sosit la Calarasi, caravana ” Cartile copilariei pe bicicleta” condusa de Principele Nicolae. A fost penultima etapa a turului ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă”.

„Prezența unui număr atât de mare de sportivi astăzi, la Călărași, demonstrează respectul pe care călărășenii îl poartă Casei Regale, dar și lecturii și sportului, pe care evenimentul cicloturistic ”Cărțile copilăriei pe bicicletă” le promovează.

Sperăm să nu fie ultima dată când Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României este prezent în Călărași, un oraș primitor, cu oameni calzi.

Pentru implicarea în inițierea și dezvoltarea activităților destinate copiilor și tinerilor, i-am înmânat astăzi Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României Cheia orașului și o Diplomă de onoare.

Mulțumesc partenerilor de astăzi ai Primăriei Călărași care au întâmpinat grupul condus de ASR Principele Nicolae al României, la intrarea în oraș: Călărași Cycling Team, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Școlar Județean și liceelor participante, cât și celorlalți voluntari care au dorit să fie alături de evenimentul ”Cărțile copilăriei pe bicicletă” – primarul municipiului Calarasi.

duna

Azi, 3 Mai, plutonul de cicliști, au trecut Dunarea cu bacul, pentru ultima etapa: Calarasi- Constanta! Sosirea, in punctul final al caravanei, Constanta este ora 18.00.

In acest proiect, alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, sunt campionul național Alex Ciocan și alti cicliști. Acestia au străbătut România, din Sighetu Marmației până în Constanța, pentru a promova cititul și sportul, dar și pentru a strânge fondurile necesare unor donații de carte și înființări de cluburi de lectură „Cărțile copilăriei” în mediile defavorizate.

Acestia au pedalat peste 1.000 de kilometri si au traversat 13 județe în care vor organiza evenimente speciale cu ajutorul comunității locale în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași si CONSTANTA.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.