Taxa de pod, prin SMS

Taxa de trecere a podului de la Fetești va putea fi plătită și prin SMS sau în benzinării.

„Actul normativ adoptat prin OG nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ oră până la 50.000 de vehicule/ zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stațiile de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei. Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash”, conform Biroul de presă al Guvernului

Sursa citată mai spune că „pentru cei care doresc să evite oprirea la barieră, tariful poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii la distribuitorii autorizați de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone); stații de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol)”.

„Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă. Tarifele sunt cuprinse între 13 și 91 lei, în funcție de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 și 910 lei. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere”, potrivit aceluias comunicat.

Controlul se va efectua in continuare prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare, număr care mai apoi va fi verificat în sistemul electronic al plăților.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.