Calin Popescu-Tariceanu: Incet, incet, sunt semne, cel putin pentru mine, ca revenim la o normalitate.

„Incet, incet, sunt semne, cel putin pentru mine, ca revenim la o normalitate. Normalitatea nu este starea de conflict permanent si invocarea conflictelor interinstitutionale dupa modelul din perioada ‪Basescu‬. El era cel care alimenta conflicte, sesiza Curtea Constitutionala permanent si punea Curtea intr-o situatie care este nefireasca, si anume sa devina un arbitru politic.

Eu cred ca ‪CCR‬ trebuie sa revina, as spune, in matca fireasca si sa transeze conflictele cu adevarat de natura constitutionala si nu conflictele politice, cum s-a intamplat in intreaga perioada Basescu.

Ma astept la aceasta schimbare de atitudine si in baza faptului ca vad si la presedintele Iohannis o alta atitudine, o alta abordare decat cea a predecesorului sau si este un lucru extrem de binevenit. Cred ca trebuie sa intram intr-o alta modalitate de functionare”.

Declaratia apartine presedintelui Senatului: Calin Popescu-‎Tariceanu‬, si a fost facuta la emisiunea: „Ultimul Cuvant” – de la ‪‎B1‬ TV
‪In opinia mea, insa, România‬ trebuie să fie capabilă să fie un membru puternic al zonei euro și să aibă o economie capabilă să reziste la competiția din ‪‎Europa‬.
Este un obiectiv ambițios, care va implica toate instituțiile publice, dar și un efort al întregii societăți românești. Dar ultimii trei ani imi dau curaj și optimism că putem să îl îndeplinim!

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.