Simona Halep -un inceput excelent

halep Imediat dupa ce a castigat finala cu 6-2, 6-2 în fata elvetiencei Timea Bacsinszky, in doar 62 de minute, cu un joc care ne- a amintit de precizia unui ceas elvetian, Simona Halep a declarat: „Este pentru prima oară când joc aici, în China, a fost pentru mine o săptămână fantastică, vă mulțumesc că m-ați sprijinit. În finală am făcut cel mai bun joc al meu de la Shenzeng”.

La rândul sau, Timea Bacsinsky, al carei tata, Igor Bacsinsky, este antrenor de tenis, nascut in Transilvania, a recunoscut superioritatea adversarei ei de azi, din marele oras chinezesc, cu15 milioane de locuitori, incepându-si „discursul” de la gala de premiere astfel: „O felicit pe Simona, a fost prea bună pentru mine astăzi”.

Statistica jocului, afisata pe site-ul oficial al turneului de la Shenzhen, arata superioritate clara a Simonei Halep in privinta elementelor esentiale ale partidei:” 80 la sută mingi câștigate pe primul serviciu și 61 la sută pe al doilea, față de 60% și, respectiv, 31%, nicio posibilitate de break în dreptul elvețiencei, în timp ce Simona a avut 10, din care a fructificat 6, 60 la sută din schimburi câștigate de româncă, față de doar 39 la sută pentru adversara sa”.

Lasand la o parte statisticile, principalele armele ale Simonei, la acest prim turneu al anului, au fost o imbunatatirea serviciului, deschiderea continua a unghiurilor, cu un joc „la linie”, cum se zice, dar extrem de exact, in timp ce loviturile ei preferate, in mod special reverul in lung de linie, devin o  „marcă Halep”. Iar la acest turneu au fost la fel de eficiente. La toate acestea se adauga o pregatire mentala excelenta, pe siguranta si stapânire.

Asadar, un inceput de an, pentru Simona Halep, excelent.

sursa: Agerpres.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.