Legea bugetului – constitutionala.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul sedintei de azi, 29 decemrie 2014, ca Legea Bugetului, este un act normativ constitutional in raport cu criticile formulate de PNL-isti. Legea va fi trimisa azi presedintelui României, pentru promulgare.

„Aceasta nedepunere a legii bugetului în Parlament la termen nu este sancţionată nici de legea pe care ei o invocă şi nici de Constituţie. Deci nu putem noi să inventăm sancţiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (…). Noi astăzi trimitem legea la Preşedinţie pentru promulgare. (…) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca încălcări ale Constituţiei „, a explicat presdintele CCR.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 fusese aprobat pe 21 decembrie de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi „pentru” şi 141″împotrivă”.

Dar, alde Gica- contra, penelistul Eugen Nicolăescu et. comp. au contestat la Curtea Constitutionala bugetul de stat pe anul 2015, pe motiv ca este neconstitutional. „Avem două argumente: principiul legalităţii şi principiul respectării angajamentelor internaţionale”, zicea Nicolaescu(ala care plange dupa scaunul de ministru al sanatatii), in plenul Parlamentului.
De fapt, scopul era sa intarzie la nesfarsit intrarea in vigoare a bugetului si a masurilor, care arunca in aer manipularea oribila a penelistilor, folosita din plin si cu succes pe facebook si in media subordonata lor, la alegerea lui Iohannis…

Sursa: ECONOMICA.net

3 gânduri despre “Legea bugetului – constitutionala.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.