Credinta – Nu e intodeauna un zambet

Credinta – Nu intodeauna e zambet

Privind oamenii si credintele lor ati putea observa cateva feluri de Credinta . Nu ma refer la doctrine . Aceasta este o categorie complet diferita asupra careia exista carti cat sa umple biblioteci intregi . Ceea ce vad eu sunt oameni ce par sa aiba o credinta care fie cere un zambet continuu , fie lacrimi fara de sfarsit . Exista , de asemenea , si aceia care resping aceste doua cai in schimbul unui sistem de credinta care pare a fi doar cu putin mai presus decat o concluzie logica la care ei se refera ca fiind credinta.

In ultimul timp , numerele cele mai coplesitoare par sa fie in favoarea a ceea ce un autor anonim numeste  un zambet efervescent  Exista un val de credinta care pare sa promoveze un fel de crestinism care are foarte putina adancime sau intelegere . Ceea ce spun ei este ca doar daca te increzi in Dumnezeu , viata va fi o calatorie usoara in josul vaii avand vantul care sa te impinga din spate . O credinta fara griji si plina de o pace imbucuratoare . O astfel de credinta are foarte putine lucruri in comun cu paginile Scripturii . Da , viata este pentru a te bucura de ea. Pavel este cel care spune : „Bucurati-va in Domnul”. Cu toate acestea , de la inceputul istoriei omului , viata a oferit partea ei indestulatoare de greutati . Nu ma intelegeti gresit . Nu sugerez faptul ca va lipseste ceva credintei voastre daca nu treceti prin greutati sau suferinte ( desi daca sunteti o astfel de persoana , vorbiti cu mine si spuneti-mi cum reusiti un astfel de lucru ! ) Ceea ce vreau sa spun este ca majoritatea oamenilor mari ai credintei , barbati si femei , au avut partea lor de lacrimi , frustari ba chiar indoieli , insa , in toate acestea s-au tinut strans de credinta lor . Iov nu a fost singurul care a experimentat sacul si cenusa . Ilie a tremurat intr-o pestera , Ieremia s-a simtit tradat de Dumnezeu , Maria si Marta au simtit confuzie si teama , iar Isus in gradina a tremurat in rugaciune .

Daca viata dumneavoastra nu trece prin necazuri , atunci laudat fie Domnul ; insa nu permiteti acestui lucru sa fie masura realitatii lui Dumnezeu in viata dumneavoastra .Daca treceti prin dificultati , nu credeti ca este un lucru anormal sau un semn al slabiciunii . Credinta pare sa-si castige cea mai mare putere in timpurile de furtuna , nu in cele de liniste . Convingerile neincercate sunt deseori cele pe care te poti bizui cel mai putin in mijlocul unei crize .
Este intodeauna interesant sa intrebi oamenii despre pasajul lor preferat din Biblie sau despre cartea lor favorita . Pentru unii , acestea ar putea sa se schimbe de la an la an . Oamenii care trec printr-un moment greu deseori iti vor spune ca Psalmii sunt cei la care deschid cel mai des . In cei 150 de psalmi sunt si cantari de biruinta , psalmi de pocainta si lauda . Totusi , cei mai multi dintre ei sunt lacrimi si frustari ale oamenilor credintei . Dumnezeu pastreaza aceste scrieri pentru noi chiar si astazi pentru ca El ne cunoaste inimile si necazurile .

David , in prinsorile necazului , a scris : ,, Nu mai pot gemand ! In fiecare noapte imi stropesc asternutul si-mi scald patul in lacrimi”.  Acestea nu sunt cuvinte de indoiala ci sunt cuvintele unei credinte uimitoare care stia singurul loc unde sa-si verse lacrimile .

Va doresc bucurie , pace si liniste , dar , cand vin necazurile , nu cred ca ar trebui sa ne privim indoielile ca negative sau ca pe o slabiciune . In loc de acestea , deseori necazurile sunt ocazii pentru putere . Precum ne reaminteste SF.Pavel: „sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz!”

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.