Suntem atrași de prețurile mai mici din țările vecine.

 

 Noi, fie că este vorba despre alimente, țigări, produse electronice și electrocasnice, sau chiar combustibil, cei care locuim în orașele de graniță am făcut un obicei din a merge la cumpărături în țările vecine.

Noi trecem granița pentru cumpărături, determinați de prețurile mai mici, dar și de calitatea constantă.

Studiile spun ca un procent de 18% dintre cei care pleacă lunar, cu lista de cumpăraturi peste graniță, merg în Bulgaria, în timp ce 17% dintre români preferă, pentru a-și cumpăra haine, soldurile de toamnă și primavară din Ungaria, 13% aleg Italia și 8% Republica Moldova.

De asemenea, 39% dintre românii care cumpără de peste graniță își fac în primul rând stocuri de cosmetice, în timp ce 48% își iau detergenți și alte produse de curățenie, potrivit cifrelor prezentate de: stirileprotv.ro.

Cei mai mulți dintre noi cei care mergem la cumpărături în Bulgaria suntem giurgiuvenii, cărora ne este mai la îndemână mall-ul din Ruse decât cele din București.

În plus, o altă categorie de români care se aprovizionează din Bulgaria sunt micii comercianți.

Aceleasi studii spun ca 69% dintre românii care trec granița la bulgari, cumpară, de obicei,  alimente. Cu tot cu adaosul comercial, o pâine de 700 de grame costă 2 lei,  un borcan de bulion 5 lei, iar o ciocolată  2 lei.

„În fiecare zi aducem pâine, doar duminica nu, că bulgarii nu lucrează”.

O situație similară se întâlnește și când vine vorba despre combustibil.  Prețul mai mic cu 35% al combustibilului vândut în Republica Moldova față de cel din România face ca zilnic, mii de ieșeni să treacă frontiera pentru a umple rezervorul.

În plus, unele alimente sau băuturi sunt la jumătate de preț față de cele vândute în țara noastră. Asta face ca alimentarea și cumpărăturile făcute în țara vecină să le aducă economii substanțiale ieșenilor care trec Prutul.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.