Fals si Ipocrizie

Nu sunt un om fericit in acest moment (cum ar fi tentati unii sa creada), dimpotriva.
Justitia cu adevarat independenta nu cea care TELE-aresteaza oameni in mod provizoriu, desi, pe frontispiciul DNA scrie (cam asa): ,,Orice cetatean acuzat este prezumat nevinovat pana la o sentinta definitiva si irevocabila a unei instante de judecata.”
FALS SI IPOCRIZIE ! Justitia va deveni incependenta, atunci cand mascarada arestarilor preventive, pentru faptele comise cu mult timp inainte, vor inceta, iar yancheii vor lasa tara asta in pace sau vor decide sa o respecte ca parteneri egali. Acestea se intampla in scop strict de intimidare a politicienilor.
Din pacate, este greu de crezut ca unchiul Sam isi va abandona un portavion nescufundabil similar cu cel al Japoniei, adica, situat in coasta inamicului, iar sintagma ,,stat de drept” va fi mult timp folosita ca arma de presiune si punere in defensiva a oricui se (va) opune strategiei de globalizare pas cu pas si tara cu tara.
Totusi, o noua elita politica mai apropiata de interesul national si mai egala cu partenerii, se impune de la sine si in mod imperios, cu orice risc. De fapt, nimic nu se iveste de la sine, ci, cu efortul nostru, al tuturor cetatenilor cu drept de vot, UNITI IN ZONA INTERESULUI NATIONAL.
Romanii vor sa li se respecte DREPTURILE FUNDAMENTALE, in primul rand, PREZUMTIA DE NEVINOVATIE SI DEMNITATEA DE FIINTA UMANA, nu vor un asazis STAT DE DREPT echivalentul fostei politii politice de trista amintire. O politie politica identica in esenta cu cele ale trecutului, doar ca mai evoluata si mai rafinata sub aspectul formei si…metodelor.
Oricum, trebuie sa admit ca judecatorii au decis sub presiune.
Sub presiunea prezervarii disperate a imaginii unui presedinte obedient fata de interese straine, INCA IN FUNCTIE.
De aceea, subscriu la cele spuse de Ponta: ,,DEMISIA, BASESCULE ! Nu doar fratele tau s-a amestecat cu interlopii. Abia prin demisia dumitale, se vor crea premisele independentei reale a justitiei.”
Niste tolomaci de jurnalisti, pentru a distrage atentia de la criza famigliei prezidentiale, incercau sa-l puna in dificultate pe Ponta, referitor la felul in care Parlamentul decide atunci cand este solicitat sa aprobe arestarea preventiva a lui x, sau a lui y si de ce, ca sef de partid nu da indicatii colegilor parlamentari cum sa voteze (sic!).
Mai prostacilor de jurnalisti, voi ati citit Constitutia ? Stiti care sunt puterile in stat ? Eu, daca as fi Ponta, v-as intreba:
,,Mai baieti si (mai ales) fete: ,,Domniile voastre vreti ca eu, seful Executivului, sa spun Legislativului cum sa voteze ? Ar fi mai putin ,,curat neconstitutional” decat daca eu as sugera unui procuror, sau judecator (ambii-componente ale unei alte puteri independente a statului) cum sa decida intr-un dosar ?”
ADAUG: Daca Parlamentul ar fi incalcat legea suprema, Kovesi, sau Stanciu, sau CSM, nu ar fi atacat la CC ? Nu o fac, deoarece au citit Constitutia, mai analfabetilor de jurnalisti !
VOI, PRESA, INCALCATI CONSTITUTIA , SUBMINATI STATUL DE DREPT SI DREPTURILE OMULUI IN FIECARE ZI, SUB PARAVANUL LIBERTATII DE EXPRESIE.
Iata de ce spun ca BASISMUL, dar – ca reactie – si ANTI-BASISMUL FANATIC (cel irational, fara argumente), a/au luat mintile unei bune parti din presa si societate si, nu in ultimul rand, PUNE PRESIUNE PE JUSTITIE. De fapt, o paraziteaza si o timoreaza conferindu-i imaginea de institutie politizata si subordonata altor comandamente. Si mai ales, ne induce idea ca exista cineva deasupra tuturor, cineva care detine adevarul absolut precum Dumnezeu ! Fals, din moment ce Parlamentul ELABOREAZA legile penale, iar justitia LE PUNE IN APLICARE.
De aceea cetatenii nu au incredere in justitie, de aceea basismul trebuie extirpat pana la radacina !
Procurorii si judecatorii insisi trebuie sa prinda curaj si sa spuna:
,,IMPARATE, ESTI GOL!” Chiar si afirmatiile dumitale precum ca nu ati dat indicatii vreunui procuror sau judecator, reprezinta acte de imixtiune in justitie. Deoarece, pe de alta parte, iesti public si faceti declaratii acuzatoare (de coruptie) la adresa adversarilor politici. Nu mai sugerati justitiei care ii sunt prioritatile si nu o mai atrageti in jocurile d-vs politice meschine. ”
VALABIL PENTRU TOTI POLITICIENII CARE ASPIRA LA DEMNITATI INALTE – adaug eu – cu mentiunea suplimentara ca oricarui politician aflat in campanie, ar trebui sa i se interzica sa mai faca referiri la justitie si la o asazisa ,,lupta anticoruptie”.
Galagia isterica si politicianista referitoare la anticoruptie, ce vizeaza, bineinteles si cu prioritate, adversarii politici, DECREDIBILIZEAZA, DE FAPT, JUSTITIA.
A venit timpul sa ne maturizam cu totii si sper ca in era post-Basescu acest lucru chiar sa se intample.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.