Blesteme din fotbal

Eșecul suferit aseară de Benfica Lisabona, în fața grupării FC Sevilla, în finala Ligii Europa, este, pentru unii, doar un alt episod al unui blestem vechi de peste o jumătate de secol.

Lusitanii au pierdut, la loviturile de departajare, a opta finală consecutivă în cupele europene. Mulți cred că seria neagră se datorează unui blestem pus de legendarul antrenor maghiar Bela Guttmann, care a cucerit ambele trofee continentale pe care le are în palmares Benfica, însă s-a despărțit de club cu scandal, după ce i-a fost refuzată o mărire de salariu.

Blestemele sunt un lucru destul de răspândit în lumea fotbalului, care are o predispoziție specială pentru superstiții și misticism.

Mai jos, vă prezentăm trei dintre cele mai interesante cazuri de echipe blestemate.

Derby County

Gruparea engleză Derby County a fost blestemată de un grup de țigani, care au fost forțați să elibereze terenul unde s-a construit arena Baseball Ground. Povestea spune că vraja nu le-ar fi permis ”berbecilor” să câștige vreodată Cupa Angliei.

Cu toate că a ajuns de trei ori în finală și de alte trei ori în semifinalele competiției între 1896 și 1903, Derby a pierdut de fiecare dată.

În 1946, când gruparea a atins din nou ultimul act, un reprezentant al clubului s-a întâlnit cu romii pentru a ridica blestemul. În timpul partidei, la scorul de 1-1, mingea s-a spart. Acest moment este considerat finalul vrăjii, mai ales că Derby a cucerit trofeul, după o victorie cu 4-1.

America de Cali

Gruparea columbiană a fost blestemată de unul dintre conducătorii formației, Benjamin Urrea, în 1948, când clubul a decis să treacă la profesionism. Cu toate că a fost mereu printre favorite, America a așteptat 31 de ani pentru primul titlu.

După mai multe ritualuri de exorcism făcute pe stadion, gruparea din Cali – al cărui simbol este un diavol – a cucerit cinci titluri consecutive în Columbia, însă pare în continuare blestemată în Copa Libertadores.

America a pierdut trei finale consecutive în competiția de elită a fotbalului sud-american, ultima dintre ele fiind decisă de un gol primit în clipele finale ale al prelungirilor.

 

SURSA: YahooNews

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.