Electoratul elvețian a votat

Articolul de azi porneste de la acest fapt: „Pe 9 februarie, 50,34% din electoratul elvețian a votat împotriva “statului de drept” european, pronunțându-se pentru o reglementare dură a imigrației. De fapt, în favoarea reintroducerii cotelor pentru cetățenii Uniunii Europene. În acest fel, este, practic, denunțat Acordul din 1999 (intrat în vigoare în 2002), asupra liberei circulații a persoanelor între UE și Elveția. În esență, este afectat principiul liberei circulații a persoanelor în spațiul juridic european”

Intrebarea fireasca, care vine: va putea ramâne Elvetia in Spatiul Schengen – in care a intrat în 2005?

 

Pe scurt :
1) ar fi doua Elvetii, daca ne uitam la vot – mi mi se pare ca de fapt este vorba de o Elvetie nemteasca care respinge die Aslanderen, asa cum fac si nemtii de peste gard (aia care o voeste pe Mekeloaza. Care Merkelita  a mieunat sfios si politicos ca tebuie respectata si vointa rurarului elvetian!).
2) Din fericire pentru Elvetia, 350.000 de nemti lucreaza in Elvetia . As fi curios cati romani (romani, romani nu sasi, savbi sau alti etnici germani ce au fost la un moment dat cetateni romani) lucreaza in Germania..Asadar ca consecintele se vor arata in alta parte, partea germana.
3) va putea rămâne Elveția în Spațiul Schengen – în care intrase în 2005? Va putea menține Elveția acordurile bilaterale cu UE în domenii importante – comerț, transport, agricultură, cercetare? Corect ar fi intrabrea ce mama lu Stan cauta Elvetia in Spatiul Schengen? Ca nu e in UE!! (noi da, dar noi MaCoVei) Mai corecta ar fi intrevarea : fara Elveția ce mai este Spațiul Schengen?!

 

Si asta ma face sa imi aduc aminte ca in decursul aderari Romaniei nu s-au negociat decat clauzele de slavgardare a intereselor altora.. si ajungerm la situatia bizara ca de agricultura romaneasca sa se ingrijeasca ambasadorul Frantei :
“România este un paradis agricol, dar care se poate transforma în infern dacă lucrurile nu sunt reorganizate în general. Cum se poate accepta o situaţie în care să ai mere importate din Polonia?” …. Marile lanţuri de magazine au nevoie în primul rând de regularitate, să aibă pe tot parcursul anului produse, iar calitatea să fie constantă. Acest lucru înseamnă că producătorii au nevoie de spaţii frigorifice de depozitare, astfel încât să facă aprovizionarea periodică a lanţurilor de magazine. Dacă putem face asta la mere, am putea extinde şi la alte sectoare”

 

A .. oare numa io Bizonu’ (individ de rand fara Pile, Cunostinte, Relatii care nu aia nu aia nu..) am auzit ca prin 2002 mai “dadea” UE 10-15 ani? Pai credeti ca degeaba Viky aia se exprima inexprimabil despre UE?!

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.