Minciuna de sine

Daca nu vom respecta culoarea rosie a semaforului, atit soferul cat si pietonul vom avea de suferit..!
Daca nu vom respecta limita de viteza, ne poti alege cu mai multe infractiuni…!
Daca nu vom respecta sfatul medicului, ne vom alege cu diferite dureri..!
Daca nu vom respecta reteta, mancarea nu va mai fi la fel..!
Cate si mai cate astfel de exemple nu se pot spune! Dar ce folos? Omul este constient ca nu procedeaza bine, si totusi continua sa se comporte la fel!!

-Care sa fie explicatia unui astfel de comportament?!

Eu, am gasit numai un singur raspuns; INDIFERENTA. Cea mai grea boala, nevindecabila in cele mai multe cazuri, si mult mai mult de atit, ea se transmite pe calea aerului, nu provoaca dureri sau alte simptome care sa te puna pe ganduri, dimpotriva, te face sa crezi tocmai inversul!!

-Cum poti sti daca nu esti si tu infestat de aceasta boala cronica??!

Indiferenta daca se imparte pe mai multe clase, iar fiecare clasa isi are, multiplii si submultiplii ei, indiferenta, ca orice stare, poate fi transformata in ceva pozitiv!! Indiferenta face parte din familia asa ca trebuie multa minte sa sti cu cine ai de a face! Minciuna de sine este rezultatul indiferentei celor care
ne-au crescut si educat (parinti,profesori),iar din moment ce continui sa te minti pe tine insuti, inseamna ca tot la fel ti-ai educat sau iti vei educa copiii,si astfel, boala nu va mai avea leac!!
-Ce inseamna, minciuna de sine??
Sa traiesti o viata pe care tu nu o intelegi, este cea mai grozava minciuna! Sa te increzi in niste lucruri necercetate indeajuns, inseamna sa te minti de unul singur, iar acest fapt provine din indiferenta ta fata de propria ta constiinta! Un om care se comporta astfel, nu va sti niciodata ce inseamna adevarata iubire de sine, si astfel se va rupe legatura dintre generatii..ceea ce putem observa in prezent!!
Nici eu nu am fost mai bun decit altii,dar la un moment dat viata m-a impins la colt,si astfel nu am mai avut incotro sa plec,si nici nu mai aveam pe cine sa invinovatesc,asa s-au nascut intrebarile..!Asa am fost trezit la realitate,ca altfel,nu reuseam niciodata sa inteleg adevaratul sens al vietii.Numai dupa ce am pierdut totul, am inteles. Cat de indiferent am fost fata de responsabilitatile care mi-au fost ”trasate” de catre Creatorul meu,care este si Creatorul tau,si Creatorul intregului univers!

Tot ceea ce am trait pana in prezent, plus trecutul stramosilor nostri, sa nu fie o dovada destul de logica,si rationala care sa ne trezeasca la realitate, si care sa ne spuna ca tot ce am trait pana in prezent este un fals imbracat in cuvinte mieroase si pline de duh, cantate de aceia care nu se gindesc la ce vor pune maine pe masa copiilor lor,si sunt mult mai interesati de cum arata interiorul bisericilor unde isi canta minciunile si isi propovaduiesc ideologia vicleana, decit sa fie interesati de saracia oamenilor,iar tot ceea ce se petrece in jur,pun in spinarea diavolului si a celor care nu le asculta sfaturile.

 

2 gânduri despre “Minciuna de sine

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.