Piata de flori din Romania

Piaţa florilor din România valorează circa 100 de milioane de euro, din care o porţiune încă redusă, de 2,5% o reprezintă florăriile online. Evazionat din greu, domeniul e la vedere, de fapt, doar pe jumătate. Online-ul creşe însă cu 20% pe an, iar plăţile electronice în creştere vor contribui la diminuarea evaziunii, dar asta abia în momentul în care florăriile online vor avea o cotă de piaţă care să conteze.
Cu creşterea actuală, abia în vreo 15 ani se va ajunge la 10%, dar pe măsură ce trece avansul internetului se va majora, iar intervalul ar putea să se scurteze.
Dacă trecem de la starea economică a pieţei, la cea „artistică”, potrivit celor de la Floria.ro, florăria online preluată anul trecut de Zurich Broker, cel mai vândut aranjament în 2013 este “Pasiune Inocentă”, care conţine 11 fire de flori viu colorate – trei gerbera roz, două crizanteme roz, trei trandafiri roz şi trei alstroemeria roz. Iar nelipsit din buchetele cumpărate online e trandafirul.
„În mod surprinzător, anul trecut cele mai populare aranjamente au fost foarte colorate, cu mult roz. Este o noutate în raport cu anii trecuţi, când românii au preferat aranjamentele cu roşu şi alb”, declară Aura Caraman, director executiv Zurich Broker.
Preţul mediu al unui buchet vândut de Floria este de 200 de lei şi, aşa cum spuneam, toate buchetele prezente în topurile realizate includ trandafiri, roşii sau roz.
„Pasiunea pentru trandafiri este cunoscută în România, având în vedere că bărbaţii români cumpără în procent de 90% buchete de trandafiri sau care includ trandafiri. Ca o diferenţă faţă de anii trecuţi, în 2013 în top au intrat buchete care, deşi conţin trandafiri sau miniroze, îmbină şi o diversitate de alte flori: ohidee, gerbera, crizanteme, irisi sau lalele”, conchide Aura Caraman.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.