Masinile cu volan pe dreapta interzise de anul viitor

Autoturismele cu volan pe dreapta, vor fi interzise in Romania, dupa ce Brexitul va intra in vigoare, la 31 ianuarie 2020. De anul viitor daca un autoturism cu volan pe dreapta nu va fi reomolgat, acesta nu va mai putea circula pe drumurile din tara noastra.download

Operațiunea de reomologare, presupune modificarea mașinii prin mutarea comenzilor cu tot cu volan pe partea stânga. Asta presupune o cheltuială de minim 2000 de euro.

„Trebuie modificate începând de la instalaţia de direcţie, frânare şi electrică permutate de pe o parte pe cealaltă. Această operaţiune presupune costuri foarte ridicate şi vorbim de sume de peste două mii de euro”, a explicat managerul unui service auto. Pe de altă parte, pentru mașinile cu volan pe dreapta, dealerii din România nu oferă nicio garanție și nici nu se pot asigura CASCO. ”

Anul trecut,  statistica arata ca 45 de români şi-au pierdut viaţa în accidente în care au fost implicate maşinile cu volanul pe partea dreaptă. În 90% dintre aceste cazuri s-a stabilit că vina a fost a soferului care conduceau o masina cu volan pe dreapta. În primul rând pentru că nu se pot asigura corespunzător atunci când efectuează manevra de depăşire.

3 gânduri despre “Masinile cu volan pe dreapta interzise de anul viitor

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.