Cu lenjeriile de bumbac arsurile solare sunt mai suportabile

Cu lenjeriile de bumbac arsurile solare sunt mai suportabile

Trebuie sa fim cumpatati in toate, daca dorim sa ne fie bine si sa ne bucuram de o sanatate de fier. Se spune ca in casa in care nu intra soarele pe fereastra intra doctorul pe usa, fiindca astrul zilei distruge microbii cu razele sale.

In ultima vreme soarele este insa extrem de daunator si daca nu ne luam masuri de precautie sa ne ungem cu crema de protectie, ne alegem cu grave afectiuni ale pielii. Asa mi s-a intamplat si mie in ziua aceea cand am mers mult prin soare, iar tricoul negru a indrepatat toate razele sale catre spatele meu. La inceput am simtit o jena usoara, urmata de greturi, varsaturi si ameteli, apoi pe spatele meu au inceput sa apara basici pline de lichid. Nu mai suportam nicio haina si nu stiam cum am sa suport contactul cu lenjeria.

Bunica, atotcunoscatoare, m-a asigurat ca bumbacul va avea efect calmant asupra insolatiei de pe spate si ca sa imi demonstreze acest lucru a luat o bucatica mica de bumbac pe care a inmuiat-o in apa termala si mi-a sters usor spatele. Peste senzatia de arsura am simtit o ameliorare, asa cum simti vara adierea racoroasa a vantului, cand simti ca lesini de arsita.

Am ramas singura in camera mea, m-am dezbracat si m-am bagat in cearsaful din bumbac umed (bunica il inmuiase in apa curata). Fibra naturala a plantei usor umede a actionat asupra basicilor pline cu lichid, iar dupa o noapte de contact direct acestea s-au retras. Datorita lenjeriei din bumbac 100% am reusit sa ma odihnesc in noaptea aceea, fiindca data trecuta cand facusem insolatie si am adormit pe lenjeria sintetica, tot spatele meu era carne vie.

In seara aceea mi-am dat seama ca lenjeria din bumbac 100% este ideala pentru toti oamenii: celor cu organism sanatos le ajuta sa isi pastreze sanatatea si mai departe, iar pe cei cu pielea sensibila ii fereste de complicatii, dureri si usturimi.

De atunci am invatat doua lucruri:

  1. Sa ma feresc de soarele puternic fiindca insolatia produce multa suferinta si poate avea efecte fatale in timp. Specialistii atrag atentia in mod special sa nu stam la soare intre anumite ora si sa ne luam masuri de protectie: sa ne ungem cu creme de protectie, sa ne imbracam cu lucruri de culoare deschisa, sa purtam sepci sau baticuri deschise la culoare si ochelari de soare.
  2. Sa imi fac provizii considerabila de lenjerii bumbac fiindca iti alina durerile si iti fac somnul odihnitor. In afara de efectul pozitiv pe care il au asupra organismului uman sunt de subliniat si urmatoarele calitati: nu se decoloreaza, nu intra la apa si nu se destrama, nu permit transpiratiei sa ajunga la saltea, nu emit un miros respingator nici cand necesita sa fie schimbate, asa  cum fac lenjeriile din materiale sintetice.

Pretul de 149 de lei pentru patru piese este indiscutabil in favoarea cumparatorului fiindca lenjeria din bumbac 100% eset o sursa de sanatate. In magazinul prezentat mai sus exista modele uni sau cu diferite imprimeuri, dar calitatea pe care o imprima somnului nu se compara cu nimic. Chiar acum am mai pus in cosul de cumparaturi o lenjerie din bumbac imprimata cu maci, potrivita sezonului.

Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.