O relatie de cuplu nu rezista fara implicarea ambilor parteneri

O relatie de cuplu nu rezista fara implicarea ambilor parteneri, la fel cum nu poti sa construiesti nimic fara sa aloci timp si energie acelui lucru.
Multe dintre relatii se destrama nu din cauza incompatibilitatii, ci pentru ca partenerii nu au grija de relatia lor. Intra in obisnuinta si rutina, nu mai comunica sau vorbesc despre nimicurile cotidiene si astfel apare incet incet singuratatea in doi.
Orice om isi doreste atentie, afectiune si sex intr-o relatie. Sentimentul de apartenenta si intimitatea reprezinta pilonii centrali al oricarei relatii, iar daca ele sunt pierdute, apar fisurile in rezistenta acelui cuplu.
Daca nu ii arati partenerului ca iti pasa de el, daca nu ii acorzi atentie, daca nu esti atent la dorintele si nevoile lui, daca nu petreceti timp de calitate impreuna, daca nu comunicati despre trairile voastre, daca nu va oferiti reciproc afectiune, in ce se transforma acea relatie? Intr-un „parteneriat domestic”? In acest punct, sa nu te miri ca partenerul tau va cauta sa le obtina din alta parte sau ca va deveni frustrat, agresiv, nemultumit si nefericit.
Fiecare om intra intr-o relatie cu un partener compatibil pentru ca isi doreste atentie, afectiune, sex, apartenenta si intimitate. Isi doreste sa fie ascultat, isi doreste ca nevoile sale sa fie intampinate de partener, isi doreste sa ofere si sa primeasca iubire.
Oamenii sunt diferiti, au dorinte si nevoi diferite, si se simt iubiti atunci cand partenerul se comporta intr-un anume fel. Unora le plac cadourile, altii isi doresc timp de calitate petrecut impreuna, unii se simt iubiti cand partenerul le face servicii, altii cand sunt imbratisati, iar unii cand aud cuvinte frumoase.
Daca vrei ca relatia ta sa dureze, fii atent la partenerul tau si ofera-i ceea ce isi doreste. Ai intrat in acea relatie pentru ca ai simtit ca sunteti compatibili, pentru ca ati fost atrasi unul de celalalt, astfel ca relatia voastra are multe sanse de reusita. Insa relatia nu poate sa reziste si sa fie una implinita daca nu exista implicare si interes din partea amandurora.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.