Suntem putin „nebuni”

Cu totii suntem putin „nebuni”, putin „sariti de pe fix” sau pur si simplu „altfel”.

Normalitatea este un reper, un ideal care ne ofera anumite cadre catre care sa tindem, insa atingerea acelui ideal nu este neaparat un deziderat. Oare cum ar arata omenirea daca am fi toti la fel sau „perfecti”? Imi imaginez ca am fi plictisitori sau insipizi.

Conditia umana, prin insasi natura sa, ne predispune pe fiecare dintre noi la un anumit grad de nevroza. De mici suntem educati de parinti imperfecti, suntem expusi la o cultura departe de perfectiune, experientele prin care trecem isi pun asupra noastra amprenta si ne determina sa ne structuram intr-un fel sau altul.

Problemele apar atunci cand „nebunia” noastra ne face nefericiti, cand avem ganduri sau trairi negative, cand ne facem rau noua insine sau celor din jurul nostru. In astfel de cazuri este necesar sa devenim constienti si sa cerem ajutor.

Daca particularitatile noastre ne fac sa fim „nebuni frumosi”, creativi si fericiti, este in regula. De ce sa schimbi ceva care te face sa te simti bine, ceva ce iti face bine si aduce frumosul si in vietile celor din jur?

In relatiile cu cei din jur, de cuplu sau de prietenie, este bine sa cautam oamenii care rezoneaza cu felul nostru de „nebunie”. Cauta-i pe acei oameni care te fac sa te simti acceptat, inteles si sustinut in a fi tu insuti. Daca vei da peste oameni care au o alta forma de „nebunie” decat a ta, te vei simti judecat, respins sau te vei indoi de tine.

Normalitatea nu prea exista pe lumea asta si nici nu trebuie sa te straduiesti sa fii prea normal… pana la urma, ce este normalitatea?
Omenirea a progresat datorita „nebunilor frumosi”, celor care nu au permis ca esenta lor sa fie inabusita, celor care au crezut in ei insisi si in visele lor.

Atata timp cat te simti bine si aduci un plus pozitiv si in vietile celor din jur, fii tu insuti, bucura-te de tot ceea ce te face unic si inconjoara-te de oamenii cu care rezonezi. Adu-ti aminte ca cei care te judeca au doar o a alta forma de „nebunie” decat a ta

2 gânduri despre “Suntem putin „nebuni”

  1. Toți avem o doză de nebunie,așa am fost numiți de unii cei care am plecat in străinatate.Da am plecat ptrcă acasă am rămas în șomaj , eram trecută de 40 ani.Pe scurt vroiam să rămîn dar căutînd un loc de muncă răspunsul „păi sunteți peste40 ani” deci batrînă.Străinatatea ne-a acceptat.Nu vîrsta ci capacitatea .DECI normalitatea diferă .Cine nu e puțin nebun și nu riscă nu va înțelege cum diferă normalitatea.

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.