Nu traim intr-o societate ideala, suntem fiinte imperfecte

Cei care se declara oripilati de comportamentele „anormale” ale oamenilor si spun ca ele sunt specifice doar epocii in care traim sau ca se datoreaza libertatii exacerbate, nu au studiat istoria omenirii.

Daca citesti putina istorie, vei afla ca inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut aceleasi comportamente: homosexualitate, transexualism, pedofilie, infidelitate, agresivitate, modificarea starii de constiinta prin droguri sau alcool, s.a.m.d.
Singura diferenta este perceptia sociala asupra acestor comportamente: de exemplu in Roma, in Egipt, in Grecia antica, homosexualitatea era perceputa ca fiind ceva normal, apoi dupa aparitia crestinismului a devenit un subiect tabu deoarece era pedepsita de biserica (dar asta nu inseamna ca a disparut, ci doar ca nu s-a mai vorbit despre ea in mod deschis), iar in epoca noastra se vorbeste la lumina zilei despre acest aspect. Aceeasi dinamica poate fi observata si in ceea ce priveste celelalte comportamente „anormale” ale oamenilor. Ele au existat dintotdeauna, insa in functie de specificul epocii, erau la vedere sau ascunse de opinia publica.

Omul, cu pornirile, instinctele, viciile, nevoile si dorintele sale, ramane mereu acelasi, indiferent cat de mult isi doreste societatea sa il reprime. Fiecare om este unic, este conditionat de influenta genetica si de amprenta mediului in care a crescut si astfel isi dezvolta o anumita personalitate, cu trasaturile sale specifice.

Nu traim intr-o societate ideala, utopica, ci suntem fiinte imperfecte, care dezvoltam comportamente „normale” in conditii „anormale”.

Un gând despre “Nu traim intr-o societate ideala, suntem fiinte imperfecte

  1. Este adevărat ca ne desăvârșim ca ființe spirituale prin experiențele prin care trecem în viață..însă descoperim și nu de puține ori, ca avem în jurul nostru persoane în vârstă pe care înțelepciunea nu a reușit „sa-i atingă”.. cu toate acestea, înțelepciunea este partea integrat-evolutiva a unui spirit care se reîncarnează și care vine de pe o treaptă spirituala superioară…

    Apreciază

Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.